Храмовна слава 2021

Православна црквена општина старолозничка свечано је дана 14. октобра 2021. лета Господњег прославила празник своје небеске заштитнице Мајке Божије - празник Покрова Пресвете Богородице.
Овом приликом светом Литургијом је началствовао архимандрит Николај из манастира Троноше, уз саслужење многобројног свештенства наше епархије: о. Мирка Вилотића, који је благословом нашег епископа шабачког г. Лаврентија увеличао нашу прославу и том приликом произнео пригодну беседу, о. Драгана Бајића, намесника лозничког, о. Драгана Секулића, намесника азбуковачког и крстоносних прота и прота: о. Војислава Петровића, о. Радована Лукића, о. Славише Марковића, о. Владимира Јаковљевића, о. Петра Цвејића, о. Владана Ивановића и ђакона Сретена Тадића, уз молитвено учешће многобројних свештеника и верника.
Празновање славе својим торжественим појањем украсио је и наш хор Светог Романа Слаткопојца, чији спомен тог дана такође прослављамо (14./1. октобар). Сви заједно смо, у истинској љубави и слози, припремили и принели славске колаче заштитницима и нашим молитвеним заступницима Пресветој Богородици Марији и светом Роману Слаткопојцу.
Након свете Литургије окупљенима се обратио старешина храма, прота Мирослав Јаковљевић, и захвалио се свима који су нас тог дана посетили и позвао окупљене да се придруже трпези љубави у црквеној сали.
Захваљујемо се наставницима и ученицима средње Економске школе који су несебичним трудом и залагањем припремили трпезу уочи славе и на дан наше славе. Благодаримо и члановима колектива Основне школе „Вук Караџић" који су приложили изврсне посластице.
Захвалност дугујемо и лозничким пекарима који су тог дана традиционално, као и претходних година, припремили своје производе и послужили многобројни народ.
Позивамо Вас да и у будућности узмете учешћа у животу своје Црквене општине према својим могућностима, да би трудом улепшали, украсили и уткали себе у своју цркву која се ближи стопедесетгодишњици бдења над Лозницом.
Бог вас благословио!