Јереј Горан Поповић-нови парох при Покровском храму у Лозници

1 8

Преосвећени Епископ шабачки г. Лаврентије, на празник Светог мученика Леонтија, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Саве у Богосавцу, на којој је у свештени јерејски чин рукоположио вероучитеља и ђакона при нашем храму оца Горана Поповића.

Одлуком Преосвећеног Епископа шабачког г. Лаврентија, новорукоположени јереј Горан Поповић је постављен за првог пароха старолозничког при храму Покрова Пресвете Богородице у Лозници. На сам дан рукоположења, јереј Горан Поповић, служио је вечерње богослужење у Храму Покрова Пресвете Богородице у Лозници.

 На крају вечерњег богослужења верном народу се обратио прота Небојша Миловановић, старешина храма, који је у име братства честитао новорукоположеном сабрату и пожелео му да као што је до сада својом марљивошћу и преданошћу био пример и узор вероучитељима и ђаконима, да и од сада у свештено-парохијској служби буде по речима Светога Апостола Павла „СВИМА СВЕ“ !

Отац Горан Поповић је рођен 1988. године у Лозници. Завршио је Богословију Светог Саве у Београду и дипломирао на Православном богословском факултету у Београду. На матичном факултету је завршио и мастер студије и стекао звање мастер теолога. Дуги низ година радио је као вероучитељ у Средњој школи Свети Сава у Лозници и обављао дужност координатора за верску наставу Архијерејског намесништва лозничког. Ожењен је супругом Маријом, мастер педагогом, са којом има два сина: Лазара и Николу.