Молебан и литија за очување светиња у Црној Гори

banner „Слога биће пораз врагу!“

Црквена општина Старолозничка са верним народом Јадра организовала је, у четвртак, 27. фебруара 2020. године, молебан и литију за очување српских светиња у Црној Гори.

dsc 7362 800x534Сабрање је почело у храму Покрова Пресвете Богородице у Лозници, где је протојереј-ставрофор Небојша Миловановић, старешина храма, са свештенством, уз присуство и благослов Епископа шабачког г. Лаврентија, служио молебан за очување наших светиња у Црној Гори и на Косову и Метохији.

По завршетку молебана отац Небојша се обратио присутнима пригодном беседом и упознао верни народ са догађајима у Црној Гори.dsc 7371 800x534

По завршетку молебана од храма је кренула литија лозничким улицама, коју је са свештенством предводио јереј Милош Петровић, парох при Покровском храму. У литији која је прошла централним градским улицама учествовало је неколико хиљада Лозничана свих узраста. Општи је утисак да у Лозници до сада није виђен овакав молитвени скуп и саборно јединство народа.

dsc 7393 800x534 dsc 7431 800x534 dsc 7457 800x534

Литија се завршила у амфитеатру храма Покрова Пресвете Богородице уз пригодан културно-уметнички програм. Током програма сабраном народу су се обратили отац Милош Петровић и Преосвећени Епископ шабачки Лаврентије.

Јединствена порука која се чула на овом скупу је: НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ!

Црквена општина Старолозничка се захваљује свим људима добре воље који су својим учешћем овај скуп учинили молитвеним и достајанственим сабрањем пуноће Цркве Божије у нашем крају. 

Остале фотографије можете погледати ОВДЕ