Распоред богослужења за Васкрс 2022. године

Врбица 2022. године

Заблагодарили смо Богу и узнели молитве на овај диван празник. Вечерњем богослужењу присуствовао је велики број деце са њиховим родитељима, бакама, декама... Свима смо поделили гранчице врбе и звончиће, а црквену порту испунила је дечја граја.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прослава Божића 2022. године

Мир Божји Христос се роди!

 

 

    Прослављање Празника Рођења Христовог, при храму Покрова Пресвете Богородице у Лозници, обележили су многи лепи догађаји. У сусрет Празнику пошли смо са организовањем Божићне радионице којој је присуствовао велики број деце. Том приликом деци су подељени пригодни дарови. Радионица је изведена у парохијском дому 5. јануара, а братство храма ће се трудити да се такве радионице и даље организују. Својим несебичним трудом у организацији су помогле професорке Сања Симић ДеГраф и Дејана Лазаревић.

 

    На Бадње јутро служена је Света Литургија којој је присуствовао велики број верника. После Литургије освећени су бадњаци који су током целог дана дељени верујућем народу. На Бадње вече, после молитве у храму, освећен је велики бадњак. Њега су наложили господин Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника града Лознице и председник Црквеноопштинског управног одбора, господин Боривоје Тимотић. Свечаности је присуствовао велики број верника. Уприличен је ватромет, а затим су најмлађи, по традицији, пијукали у слами. По лепом обичају, за све присутне, приређено је кувано вино. Парохијски дом био је отворен за дечицу која су могла да уживају у бојењу бојанки са мотивима Празника. Сви присутни могли су да виде бадњак украшен листовима у облику храстовог листа, а на којима су била исписана граматичка правила српског језика.

 

    У храму Преподобне мајке Ангелине српске у Воћњаку, након одслуженог богослужења, такође је освећен и наложен бадњак и уприличено народно весеље.

    Централни догађаји овогодишње прославе Празника Рођења Богомладенца Христа, биле су поноћна и јутарња Литургија, којима је присуствовао велики број верника. 

 

Мир Божји Христос се роди - Ваистину се роди!

 

 

 

 

 

    

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Материце у нашем храму 2021. године

На Материце, дана 26.12. 2021. године у храмовима Покрова Пресвете Богородице и Вазнесења Господњег у Лозници и у храму Светих апостола Петра и Павла у Бањи Ковиљачи, после одслужене Свете Литургије, а поводом самог празника Материце, подељени су мали дарови свим присутним мајкама.

 

 

 

 

Јавни позив: Санација влаге и пода храма Покрова Пресвете Богородице

Црквена општина Старолозничка у Лозници обнавља јавни позив за прибављање понуда за реконструкцију Покровске цркве у Лозници.

Крајњи рок за достављање понуда је закључно са 2. новембром. 2021. године.

Примерак обрасца понуде можете преузети у црквеној продавници у Лозници, улица Јанка Веселиновића 12. Број телефона 015/884-625.

Такође, можете оставити и свој email, а ми ћемо Вам проследити образац у PDF формату.