Храм Преподобне мати Ангелине Српске у Воћњаку

  

Сећајући се речи Светог Владике Николаја: „Ко Цркви даје, Богу позамљује, а Бог ником не остаје дужан“, сестре Милена и Силвија Тишић, са својим породицама, даровале су своје имање за изградњу храма у Воћњаку, лозничком насељу смештеном између Гучева, Тршића, насеља Башчелуци и града Лознице. Благословом Божијим, љубављу и трудом мештана и свештенства лозничког, 27. априла 2014. године, освећено је место за храм у Воћњаку. Храм се гради у славу и част Преподобне мати Ангелине Српске, светитељке из 15. века, која је због свога богољубља, подвига и братољубља овенчана непролазном славом „мати Српске“.

 

Преосвећени Епископ шабачки Лаврентије је 12. августа 2014. године освештао темеље за изградњу храма Преподобне мати Ангелине Српске.

 

Трудом Грађевинског одбора, свештенства, мештана Воћњака, околних насеља, као и свих људи добре воље, Преосвећени Епископ шабачки Лаврентије, са свештенством Епархије шабачке, освештао је 04. новембра 2018. године крстове и звона за храм.

 

Грађевински одбор за подизање храма, са свештенством Црквене општине старолозничке, настоји, уз Божију помоћ и заступништво Свете мати Ангелине Српске, да приведе радове на храму крају и да га као „дом Очев“ и „дом молитве“ дарује народу српском на богослужбену употребу и вечно прослављање Бога Живога и Свете мати Ангелине.

Позивамо све људе добре воље да помогну сходно својим могућностима да се храм заврши. Новчана средства можете уплатити на жиро-рачун бр: 205-263761-34.

 

 

Све информације можете добити код свештенства Црквене општине старолозничке.

 

 

Градећи светињу, градимо себе!

 

Vocnjak007   Vocnjak031 Vocnjak086  osvecenje temelja2  vocnjak osvecenje zvona